Parterapi

Parterapi/Imago

Är ert förhållande i ”stiljte” eller pågår ett krig ?

Ibland måste något grundläggande ändras för att relationen ska bli bättre. Det svåra när man befinner sig mitt i är att se det som behöver ändras och att hitta vägarna till förändring. Det som tidigare bestod av planer, drömmar, hopp och längtan har förändrats till besvikelser, utvecklats till olikheter, minskad nyfikenhet och lust. Ni dräneras på er kraft och mönstren djupnar och kommunikationen avtar.

Att ta hjälp utifrån är att vilja bearbeta det som pågår. Via samtalen får ni möjlighet att titta på ert förhållande och er själva, vilka roller ni spelar och hur ni kan förändra er framtid.

Oavsett om ni reparerar och går vidare tillsammans eller går skilda vägar brukar det kännas bra att ha gjort ett engagerat försök med de nya insikterna i ert fortsatta liv.

Det går bra att varva parterapin med individuella samtal.

 

Imago relationsterapi

Denna samtalsform går ut på att upprätta en fungerande dialog mellan partners. Nyckelord är att skapa trygghet, förtroende, att börja förstå varandra på ett nytt sätt och att verkligen lyssna på varandra.

Vi gör praktiska övningar, varvat med teori och med störst fokus på dialogövningarna.

Terapin är ofta känslofylld och samtidigt lustfylld.

Ni får verktyg för att komma vidare i er relation där målet är att skapa kontakt och närhet för att hitta tillbaka till kärleken mellan er.

 

Nyckelord för det goda kärleksförhållandet är RÖRLIGHET.

Den goda parrelationen är inte perfekt. Den har plats för att bearbeta de motsättningar och konflikter som oundvikligen uppstår.

 

” Kärleken är som en pardans i en ständig oändlig rörelse”